Over ons

Even voorstellen

Being with Horses is het onderdeel van Life Mapping dat de begeleiding en therapie met behulp van paarden verzorgt.

Being with Horses is opgericht door Mariëlle van den Berg. Mariëlle heeft meer dan 30 jaar ervaring in de hulpverlening met volwassenen en kinderen.

Zij is zeer breed geschoold, zoals o.a. ortho-pedagogiek, cursussen op het gebied van traumaverwerking (o.a. vorming van trauma vanuit ontwikkelingsperspectief van Martine Delfos), lichaamsgerichte therapie en begeleiding (Maggie Kline, mindfulness, focussen). Zij heeft de Post HBO opleiding communicatietrainer- en coach gevolgd, is NLP-master en heeft diverse cursussen aan het Instituut voor Eclectische Psychotherapie gevolgd. Zij is bevoegd voor het ontwikkelen en geven van opleidingen.

Geïnspireerd door de ontmoetingen met haar eigen paarden raakte zij zo gefascineerd over wat paarden ons te vertellen hebben en voor ons kunnen betekenen, dat zij de opleidingen (Opleiding Systemische Paardencoaching, EAGALA 1 en 2) en diverse horsemanship cursussen heeft gevolgd om paarden in te zetten bij begeleiding en therapie.

Het begeleiden en therapie met behulp van paarden is volgens haar een van de meest fascinerende en krachtige manieren om zuivere feedback te krijgen, tot zelfinzicht en ontwikkeling te komen en veranderingsprocessen in gang te zetten.

Haar intentie in dit leven is met passie en compassie bijdragen aan de ontwikkeling en groei van mensen, individueel en groepsgewijs. Haar kernbegrippen zijn: onderlinge samenhang, respect, groei, humor, effectiviteit, harmonie en oorspronkelijkheid.

Being with Horses heeft de beschikking over twaalf echte coaches ….. we proudly present: