Organisaties

Being with Horses verzorgt workshops, trainingen en individuele coachingstrajecten voor organisaties. Naast de omschreven thema’s kan Being with Horses ook een trainingsprogramma op maat ontwikkelen. Wij werken samen met diverse senior trainers en coaches en kan de paardencoaching toegevoegd worden als onderdeel in een opleidings- of verandertraject. 

Training: dienend leiderschap

(zowel in groepsverband als individueel mogelijk) 

Een trainingsmodule waarin het paard spiegelt wat de effecten zijn van jouw leiderschap op anderen.

Een paard is in het hier en nu en vertelt ons feilloos hoe het met de afstemming tussen ons denken, voelen en handelen gesteld is. Paarden aanvaarden innerlijke overtuigingskracht en natuurlijk leiderschap.

Verzet in welke vorm dan ook ontstaat als iemand het paard wil overheersen. Met de enorme fysieke kracht is een paard vele malen sneller, sterker en krachtiger dan de mens. Dus zullen wij naar andere wegen moeten zoeken om een paard aan ons te verbinden waardoor een paard vertrouwen in ons krijgt en mee wil werken.

In deze training zal het paard spiegelen hoe jij het paard tegemoet treed en worden de parallellen snel gelegd naar jouw stijl van leidinggeven. Doordat we aan de slag gaan met meerdere paarden ontstaat er de mogelijkheid om een effectieve stijl van leidinggeven verder te ontwikkelen. De focus in deze training is: “Wat is er nodig in mijn functioneren om anderen meewerkend te maken?”

Doel van deze training 

Hoe zorg ik ervoor dat anderen mij volgen?

Hoe kan ik anderen tot beweging en ontwikkeling stimuleren?

Hoe flexibel ben ik in mijn stijl van communiceren?

Welke kernkwaliteiten en oplossingsstrategieën hanteer ik?

Hoe motiveer ik mijzelf en kan ik verbinding maken tussen denken, voelen en handelen? 

Praktijkvoorbeeld: een medewerker krijgt de opdracht het paard te laten bewegen. Na diverse pogingen blijkt het paard niet vooruit te willen. Wat we zien is een in elkaar gekrompen paard dat wegkijkt van de deelnemer. Er is geen contact tussen paard en deelnemer. De ervaring van de deelnemer is voelbaar. “Het wil maar niet lukken”. De druk die uitgeoefend wordt op het paard is te groot om het paard mee te krijgen. De deelnemer geeft zelf aan dat hij te taak- en oplossingsgericht is en soms te weinig afstemt om zijn omgeving om het resultaat te kunnen bereiken.

Voor wie:

leidinggevenden, managementteams, HR managers die vanuit authenticiteit en transparantie de stijl van leidinggeven en beïnvloeding willen verbeteren.

Aantal deelnemers: 

minimaal 4, maximaal 8 deelnemers. Bij een kleinere of grotere groep zijn er andere mogelijkheden te realiseren.

Tijdsduur:  2 dagdelen

Neem voor meer informatie en investering gerust contact met ons op.

 

Training teamontwikkeling: Together Everyone Achieves More

De training teamontwikkeling is met behulp van paarden een unieke manier om te ontdekken hoe en van waaruit we als team samenwerken. Hoe kunnen we van elkaar leren en verder ontwikkelen? Zowel op individueel- als op teamniveau. 

Met één of meerdere paarden worden diverse opdrachten gedaan waardoor we inzichten krijgen in- en ervaringen opdoen met de dynamieken van effectief samenwerken en de daarbij behorende competenties en kwaliteiten van de teamgenoten en het team. 

Doel van deze training 

Het werken met thema’s zoals: vertrouwen, openheid, shared-values, transparantie, teamrollen, communicatie en leiderschap. Tijdens de training kan er ook een specifiek thema worden uitgediept. 

Het paard geeft feedback over het effect van jouw gedrag op de andere teamleden en hoe dit doorwerkt op teamniveau. Door het ervaringsgericht leren kunnen de opgedane inzichten direct vertaald worden naar de werksituatie.

Praktijkvoorbeeld: het team krijgt de opdracht het paard door een parcours te leiden zonder touw en halster. Het paard loopt dwars door het parcours heen en wordt steeds onrustiger. Uiteindelijk merkt één van de deelnemers op dat ze niet “samen zijn”. Ieder is bezig zijn eigen missie te vervullen. Er is geen overzicht en synergie. In het proces wordt afgestemd wat er wel nodig is om als team deze opdracht goed te volbrengen.

Voor wie:

(project)teams

Aantal deelnemers: 

minimaal 4, maximaal 8 deelnemers. Bij een kleinere of grotere groep zijn er andere mogelijkheden te realiseren.

Tijdsduur:  2 dagdelen. De tijdsduur kan variëren afhankelijk van de teamgrootte.

Neem voor meer informatie en investering gerust contact met ons op. 

 

Training: Leven en werken in balans!

(zowel in groepsverband als individueel mogelijk)

In onze moderne tijd is het een hele kunst om je persoonlijke balans te bewaken. Je hebt in het werkende leven en privé zo veel te kiezen en er wordt zo veel van ons gevraagd, dat het moeilijk is om zonder spanningen door het leven te gaan.

Positieve spanning stimuleert om te blijven groeien en geeft energie. Echter bij negatieve spanning die langdurig aanhoudt, verlies je energie en kunnen er zowel emotionele als fysieke klachten ontstaan.

Met de training “Leven en werken in balans” vergroot je je persoonlijke effectiviteit en werk je diepgaand en doelgericht aan meer balans en rust in je leven. Met deze training zul je niet alleen zelf de positieve effecten ervaren maar ook de collega’s op jouw werk.

Werkwijze

In deze training wordt gewerkt met verschillende modellen, waaronder mindfulness in combinatie met het coachen van mensen met behulp van paarden.

Resultaten

  • Bewustwording van de impact op jouw gedrag op de omgeving.
  • Je krijgt dieper inzicht wat bij jou stressfactoren en tijdrovers zijn.
  • Tijdig opsporen van energielek(ken), het leren afvloeien van spanning en deze omzetten in positieve spanning. Aan het einde van de dag ben je niet uitgeput.
  • Het kunnen toepassen van eenvoudige ontspanningstechnieken en aandachttraining (Minfulness).
  • Herkennen en aangeven van grenzen.
  • Doorbreken van repeterende belemmerende gedachtenpatronen.
  • Effectief omgaan met de dagelijkse hectiek in zowel privé als in werkomgeving.
  • Verbinding maken tussen denken, handelen en voelen. Hierdoor leer je meer in verbinding te zijn met jezelf, collega’s en organisatie.
  • Je leert jouw zelfsturend vermogen te vergroten en effectiever omgaan met stressvolle situaties.
  • Door (h)erkenning, bewustwording en oefening (denken, doen en voelen, maar ook willen, kunnen, mogen en moeten) vind je hernieuwde creativiteit en flexibiliteit.

Voor wie

Je wilt effectiever omgaan met de werkdruk en wil je vitaliteit vergroten.

Bij regelmatig ziek zijn en niet voortijdig kunnen opladen.

Ter voorkoming van een burn-out en tijdens terugkeer na ziekteverzuim.

Je hebt het gevoel met alles te tegelijk bezig te zijn en niet te kunnen focussen.

Bij verlies aan flexibiliteit.

Gevoel niet toe te komen aan belangrijke zaken.

Bij emotionele en lichamelijke klachten.

Moeilijk grenzen kunnen aangeven. 

Aantal deelnemers: 

minimaal 4, maximaal 8 deelnemers. 

Tijdsduur 4 dagdelen

Neem voor meer informatie en investering gerust contact met ons op. 

 

Kennismakingsworkshop voor organisaties

Een workshop in een notendop om je te laten ervaren wat paardencoaching voor jou en jouw organisatie kan betekenen. 

Doel van deze workshop 

Diverse thema’s zoals teamontwikkeling, leiderschap, persoonlijke effectiviteit, communicatie en coaching komen aan de orde. Uiteraard is er de mogelijkheid om zelf paardencoaching te ervaren. 

Ook kunnen wij ingaan op uw specifieke opleidings- en trainingsbehoefte en welke resultaten met behulp van paardencoaching behaald worden. 

Voor wie:

HR managers, opleidingsfunctionarissen, leidinggevenden, adviseurs, projectleiders.

Aantal deelnemers: 

minimaal 4, maximaal 6 deelnemers.

Tijdsduur:  1 dagdeel
Investering: € 125,- excl. BTW

Voor data van de kennismakingsworkshop voor organisaties kijk in onze Agenda!