Particulieren

Kom zelf ontdekken wat paardencoaching voor jouw dagelijkse situaties kan betekenen en wat paarden ons kunnen leren als we ons openstellen. Dit kan met behulp van individuele coaching en daarnaast organiseert Being with Horses workshops waarin diverse thema’s aan de orde komen.  

Workshop: Het paard als spiegel en inspirator

“Show me your horse and I tell you who you are” (oud engels gezegde). 

Coachen met behulp van paarden is een bijzondere ervaring om tot zelfinzicht te komen en raakt de kern. In de wei leer je in korte tijd hoe je overkomt en wat het effect is van jouw gedrag op anderen. Het spiegelend vermogen van het paard biedt een unieke leerervaring die maar moeilijk te verkrijgen is in een andere trainingszetting. Door het ervaringsgericht werken kunnen de opgedane inzichten direct vertaald worden naar de dagelijkse praktijk. Vaak weet je wel hoe verstandelijk de zaken in elkaar zitten, echter tijdens de paardencoaching wordt ook de verbinding gelegd met het gevoel en emotie, waardoor een gewenste verandering kan plaatsvinden. Hierdoor ontstaat ruimte voor creativiteit en flexibiliteit.

In het contact met paarden kun je je niet beroepen op je Curriculum Vitae en eerdere opgedane ervaringen. Paarden maken zichtbaar of je in contact staat met jezelf en in het NU bent. Alleen de ervaring in het NU telt en hoe je dan met deze situatie omgaat. De strategieën die je hanteert en competenties worden zichtbaar. De focus ligt op welke strategieën en competenties voor je werken en wat je effectiviteit belemmert. Hierdoor leer je goed voelen hoe het is om vanuit zelfsturend vermogen met situaties om te gaan. Verbinding is hier het sleutelwoord.

Goed of fout speelt in contact met paarden geen rol. De pure, oprechte en directe manier waarop paarden feedback aan ons geven – zonder oordeel en zonder dubbele agenda – maakt dat je deze makkelijker accepteert.

Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn:

 • Bewust worden van je eigen stijl van communiceren.
 • Inzicht in het effect van mijn gedrag op de ander.
 • Kwaliteiten en valkuilen.
 • Hoe gedraag ik mij van nature?
 • Grenzen stellen en verleggen.
 • Ruimte geven en nemen.
 • Welke gedachtepatronen hanteer ik, zijn deze belemmerend of ondersteunend?
 • Kan ik werken vanuit het hier en nu?
 • Denken vanuit intentie, kracht en balans.
 • Verbinding maken tussen denken, voelen en handelen.
Voor wie:

open inschrijving voor iedereen die wil reflecteren op zijn of haar gedrag en talenten verder wil aanscherpen en persoonlijke effectiviteit wil vergroten.

Aantal deelnemers: 

minimaal 4, maximaal 8 deelnemers. 

Tijdsduur:  2 dagdelen. Van 10.00 tot 17.00 uur. 
Investering: € 95,- excl. BTW, incl. koffie, thee, lunch

Voor data kijk in onze Agenda!

 

Training: Leven en werken in balans!

(zowel in groepsverband als individueel mogelijk)

In onze moderne tijd is het een hele kunst om je persoonlijke balans te bewaken. Je hebt in het werkende leven en privé zo veel te kiezen en er wordt zo veel van ons gevraagd, dat het moeilijk is om zonder spanningen door het leven te gaan.

Positieve spanning stimuleert om te blijven groeien en geeft energie. Echter bij negatieve spanning die langdurig aanhoudt, verlies je energie en kunnen er zowel emotionele als fysieke klachten ontstaan.

Met de training “Leven en werken in balans” vergroot je je persoonlijke effectiviteit en werk je diepgaand en doelgericht aan meer balans en rust in je leven. Met deze training zul je niet alleen zelf de positieve effecten ervaren maar ook jouw directe omgeving.

Werkwijze

In deze training wordt gewerkt met verschillende modellen, waaronder Mindfulness in combinatie met het coachen van mensen met behulp van paarden.

Resultaten

 • Bewustwording van de impact op jouw gedrag op de omgeving.
 • Je krijgt dieper inzicht wat bij jou stressfactoren en tijdrovers zijn.
 • Tijdig opsporen van energielek(ken), het leren afvloeien van spanning en deze omzetten in positieve spanning. Aan het einde van de dag ben je niet uitgeput.
 • Het kunnen toepassen van eenvoudige ontspanningstechnieken en aandachttraining (Mindfulness).
 • Herkennen en aangeven van grenzen.
 • Doorbreken van repeterende belemmerende gedachtenpatronen.
 • Effectief omgaan met de dagelijkse hectiek in zowel privé als in werkomgeving.
 • Verbinding maken tussen denken, handelen en voelen. Hierdoor leer je meer in verbinding te zijn met jezelf en anderen.
 • Je leert jouw zelfsturend vermogen te vergroten en effectiever omgaan met stressvolle situaties.
 • Door (h)erkenning, bewustwording en oefening (denken, doen en voelen, maar ook willen, kunnen, mogen en moeten) vind je hernieuwde creativiteit en flexibiliteit.

Voor wie

Je wilt effectiever omgaan met de werkdruk en wil je vitaliteit vergroten.

Bij regelmatig ziek zijn en niet voortijdig kunnen opladen.

Ter voorkoming van een burn-out en tijdens terugkeer na ziekteverzuim.

Je hebt het gevoel met alles te tegelijk bezig te zijn en niet te kunnen focussen.

Bij verlies aan flexibiliteit.

Gevoel niet toe te komen aan belangrijke zaken.

Bij emotionele en lichamelijke klachten.

Moeilijk grenzen kunnen aangeven.  

Aantal deelnemers: 

minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.

Tijdsduur:  4 dagdelen.

Neem voor meer informatie en investering gerust contact met ons op.