Workshop Dienend leiderschap

Wij als 2 collega’s (Irene en Miranda) hebben de Training dienend leiderschap gevolgd. Op voorhand waren wij erg benieuwd naar wat dit in de praktijk in zou houden en werd er lacherig gedaan door onze andere collega’s. Het zou vooral heel zweverig zijn, maar niets was minder waar. De ervaring die 1 van ons had met paarden bleek geen invloed te hebben en dat de ander niets met paarden had maakte helemaal niks uit.

Na een hartelijke ontvangst met koffie en lekkers en een gezellig kennismakingsgesprek, waarin uiteengezet werd wat we gingen doen, konden we naar de paarden.

Die stonden nieuwsgierig op ons te wachten en kwamen zelfs al naar ons toe. We kregen elk de opdracht een van de paarden te kiezen en deze zonder halster mee te nemen. Na enkele pogingen lukte dit ons allebei. Het opvallende was dat wij elk onmiddellijk de werkwijze van de ander herkenden. Zoals wij de paarden probeerden mee te krijgen was precies hoe wij op het werk mensen benaderen. Ziehier de eerste spiegel voor ons.

Door de paarden werd feilloos aangegeven wat onze persoonlijke valkuilen zijn zoals teveel denken en opdrachten afzwakken.

Ook werden ons spiegels voorgehouden op het punt van samenwerking. Die bleek niet zo goed als wij dachten, met name het gebrek aan communicatie en het focussen op hetzelfde doel was een struikelblok. Zodra wij dit goed deden volgde het paard ons.

Uit alle opdrachten kwam uiteindelijk naar voren dat het draait om het maken van verbinding, het volledig jezelf zijn en van uit daar contact te maken met het paard. Dan volgt de rest als vanzelf.

Al  met al hebben wij allebei deze training als ontzettend leerzaam, verhelderend en vooral ontzettend leuk ervaren. We werden erg blij van de lieve paarden en van de open positieve sfeer die Mariëlle creëert. De deskundigheid van Mariëlle is duidelijk merkbaar.

Onze dank gaat uit naar de geweldige coaches Jikkie en Queen en natuurlijk naar alle andere paarden en vooruit… ook naar Mariëlle!

Irene en Miranda