Ik heb last van een leerprobleem en heb daar veel angsten bij. Hierdoor voel ik veel spanning in mijn lichaam, wat zich uit in lichamelijke klachten. Ik heb veel geleerd bij de psycholoog en op de deeltijdbehandeling van accare. Toch blijf ik het lastig vinden om dat in de praktijk te brengen. Daarom kreeg ik van Mariëlle de opdracht om zelf een oefening te bedenken en uit te voeren. Mijn eerste gedachte toen ik de opdracht te horen kreeg was : ‘ojee help! En nu nou moet ik dit allemaal zelf gaan doen, hoe krijg ik dat voor elkaar?’. Ik was een beetje radeloos en overdonderd. Ik ben toen naar de paarden toegelopen en Queen kwam als eerste op mij af. Ik ben met haar gaan lopen en al snel merkte ik dat ik geen contact met haar kreeg. Toen heb ik haar losgelaten en ze begon heel erg hard te rennen, bokken en gek doen. De andere twee paarden moesten ook mee doen van haar, maar die hadden niet zo’n zin. Zij ging in haar eentje door en het leek wel alsof ze al mijn spanning, waar ik erg veel last van had op dat moment, er uit gooide. Ik moest om haar lachen en kreeg weer plezier. Mijn spanning was weg. Toen kwam Mariëlle en ze vroeg wat er allemaal gebeurd was. Ik heb verteld wat er gebeurd was en vertelde dat ik niet echt contact met haar kon krijgen. Mariëlle attendeerde mij erop dat er nu een heel erg geïnteresseerd paard contact met mij zocht. Dat was ook zo Queen keek naar mij en haar oren volgden mijn bewegingen. Ik liep naar haar toe en voelde een intens contact. Alsof er een enorme golf van rust over mij heen ging. Ik liep door de bak en Queen liep achter mij aan. Ik stond stil en zij ook. Een moment van euforie, geluk, overwinning en totale ontspanning. Ik werd er emotioneel van. Als ik er zo op terugkijk leek het wel alsof Queen mijn gedachten kon lezen. Eén paard wat je in 20 minuten van veel spanning naar totale ontspanning kan krijgen. Dat lukt geen therapeut. Het allerfijnste eraan vind ik. Ik heb het zelf gedaan samen met Queen.